Tai gal laikas prabilt po 6 mėnesių tylos? Arba tiesiog 2017 metų review

No Comments

Nebeturiu kada rašyt. Čia būtų puikus pasiteisinimas kodėl nieko nerašiau  jau pusmetį. Bet čia nebūtų teisybė, ir geriausiu atveju šį pasiteisinimą galima būtų paversti į „Nemoku planuoti laiko“. Bet ir čia turbūt nebūtų visiška teisybė. Tiesiog bėgimas, rašymas, pėsčiųjų žygiai kartais nusistumia į antrą planą ir jeigu jie yra – gerai, jeigu nėra – nieko tokio. O šįkart į pirmą planą persikėlė nauja gyvenama vieta ir naujas hobis – BBQ.

Kad jau prisėdau prie savo blogo ir paspaudžiau „Naujas įrašas“ – galėčiau gal mėginti visus įspūdžius išskaidyti į skirtingus įrašus ir sucheatinti su pažadu parašyti 12 postų, bet čia jau būtų kelionė laiku atgal, tad įrašas bus vienas – kiek skaitysit tiek 🙂

Bėgimas

2017 running year endomondo

Ir vėl 2017 buvo kaip amerikietiški kalneliai.

  • Metų pradžia buvo bėgiko kelio gydymas neperspaudžiant su kilometrais ir nuosaikus atstumų didinimas
  • Liepos mėnesį buvo motyvacijos pliūpsnis kuris vadinosi „Pasitreniruosiu 3 mėnesiu ir varysiu VM maratoną 4fun nesvarbu per kiek laiko“
  • Rugpjūtį persirkrausčiau ir nuo mėnesio vidurio vėl visas grafikas išsibalansavo, grįžau prie pusmaratonio Vilniuje
  • Kelios dienos prie Vilniaus pusmaratonį apsirgau, čia buvo paskutinis pasiteisinimas kodėl ir į pusmaratonį nenoriu varyt, na ir šiaip bėgiot tingiu
  • Lapkritis – jei šiandien neišbėgsiu – tai ir visą žiemą nekišiu nosies laukan, tiesa bėgimai rytais ramūs, fat burning zonoje, net 10km neviršijantys
  • Gruodis – och tu rupūže peršalime…

Bet sumoj nubėgta netiek jau ir mažai – 991km, pritrūko vieno prasibėgimo iki gražesnio skaičiaus 🙂 Sumoj turiu 3892km bėgiko stažo, reikės pasistengt iki 5000 km šiais metais kažkaip suapvalint.

Nemuno kilpomis 2017

Planas buvo eiti 55km. Kadangi žygiams specialiai nesiruošėm, mums sąlyginai pasisekė – 55km trasa pavirto į 65km, tad šito plano atsisakėm ir apsiribojom „menkais“ 40km  🙂

Sinchronizacija po finišo - laikas su pertraukomis ir laikas vien tik žygiuojant

Sinchronizacija po finišo – laikas su pertraukomis ir laikas vien tik žygiuojant

Renginys kaip ir praėjusiais metais tikrai šaunus buvo, organizatoriams neturiu jokių priekaištų. Pirmi 20km lengvučiai, su pasimėgavimu, na o paskutiniai 10km jau kaip maratone – apsisukt neapsisuksi, reikia užbaigt tai ką pradėjai.

Paskutiniuose kilometruose žmona jau sakė, kad jai skauda plaukus, o aš tikrinau ar taxify negali atvažiuot į mišką 🙂

Su oru šiame žygyje taip pat pasisekė. Beveik. Kai visą savaitę lyja – nieko gero nesitiki ir žygio dieną. Bet diena buvo pakankamai graži, tik kelis kartus lengvai paprausė lietus.

Kuo reikėtų pasirūpinti kitiems ilgesniems žygiams – tai batai. Į žygį vėl ėjau su patogiais, jau atostogų išleistais bėgimo batais. Batai šiaip patogūs, bet daugiau nei pusiaukelėje pradėjo slidinėti vidpadis, pirštai buvo susilenkę netaip kaip turėtų, tad kojos šiek tiek pačioje pabaigoje nepadėkojo. Žygiuojant pajūriu, manau su kedais būtų dar prasčiau.

Ar dalyvausiu šiais metais – manau kad ne, nebent trumpesnį atstumą su vaikais 🙂 Nors trasa ir buvo „atvirkščia“, bet beeinant prisiminėm didžiąją dalį vietų, arba netgi apie ką šnekėjomės tose vietose. Kartą metuose išbandyti jėgas tokiuose žygiuose smagu, bet norėtųsi ir kažką naujo pamatyt, o ar tai bus karjerų žygis, ar žygis pajūriu, reikės nuspręsti metų eigoje.

BBQ

kamado_bono

Taigi greitu laiku nuo persikraustymo į namus atvyko naujas žaislas – Kamado Bono kepsninė. Taigi panašu kad nesimaitinsiu kaip didieji bėgikai, tokie kaip Silkinas, valgydamas truputėlį mažiau mėsos. Jeigu ant šašlykinės „sueidavo“ visokie ruošiniai iš maximos, tai prisijungus prie Lithuanian Grilling and Smoking grupės, teko pažadinti kulinaro talentą 🙂 Dabar yra taip – savaitgalis namuose = 4 kepimai + retkarčiais koks desertėlis. Kai grįšiu prie savaitgalinių longrun’ų – nebus didelių apmąstymų kada bėgt. Atsikeli šeštadienį ryte ir bėgi, nes vėlėsnis laikas skirtas grilinimui 🙂

Šiuo metu BBQ top, kuriuos tikrai verta išmėginti (patiems arba pas mane):

  • Burgeriai – Nereikia jokių pusgaminių, užtenka tik jautienos ir šiek tiek druskos su pipirais. Ir tikrai nesinori jokių McDonald’s
  • Pica – Padas minkytas ir kildintas pačio (tiesa iš KG picos mišinio), ingredientai pagal skonį, 300C temperatūra ir per 4 minutes pica iškepta
  • Lomo al trapo – jautiena įvyniota į rankšluostį ir kepta tiesiai ant ugnies. Nežinau kas labiau patinka, ar mėsos skonis, ar pats efektas, kai mėsa yra tiesiog įmesta į degančią ugnį
  • Rūkyta KK višta – kas yra KK galit pasižiūrėti jau anksčiau rodytoje FB grupėje, tai žmogus su maistu darantis stebūklus ir mokinantis kitus daryti tą patį 🙂
  • Uzbekiškas plovas – pirmas patiekalas iš >10 žingsnių. Nežinau kiek kartų skaičiau tutorial’ą, bet gavosi gerai
  • Camembert įvyniotas į šoninę – per 30 min iškepantis skanėstas, vartojamas su makaronais, grisiniais ir t.t.
  • Lašiša kepta ant kedro lentelės – skanu, o pats kepimo procesas gražus
  • Keptos bulvės įdarytos tunu – paprasta, bet irgi skanu

Žodžiu savaitgaliais valgom skaniai. Dažniausiai. Eksperimentuoju ant šeimos nariu, bet jie nesiskundžia 🙂 Vaikai aišku visada balsuoja už pirmus du patiekalus 🙂

Manau nenustosiu kelt foto iš savo kūrinių, tai pascroolindami instagram feed’ą tikrai rasit į ką pavarvint seilę

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

Koks aš blogas buvau šiais metais

Metai buvo geri, daug permainų į gerąją pusę, bet kažkur link vidurvasario motyvacija siekt metų tikslų išgaravo. Gal ir gerai, galima daryti copy/paste ir nesukti galvos galvojant metų tikslus 🙂 Dėl ko džiaugiuosi, tai kad pavyko įgyvendinti Min 1% nuo pajamų labdarai tikslą. Gerus darbus daryti yra gerai, o gauti feedback’ą apie juos – dar geriau 🙂

Komentarai

Komentarai

Categories: Bėgimas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.